spring_allergies

6 super τροφές για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης

Η άνοιξη δεν αργεί να έρθει και μαζί της φέρνει πάντα και αυτή την ενοχλητική κίτρινη σκόνη που προκαλεί στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συνεχόμενα φτερνίσματα, ξερό βήχα, φαγούρα, μικρές κοκκινίλες, καθώς διαπερνά τη ρινική κοιλότητα και εκκινεί φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Όσο περνάνε τα χρόνια, τα προβλήματα εντείνονται καθώς επιδρούν και άλλοι παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η μόλυνση, που επηρεάζουν αρνητικά το αναπνευστικό μας στο σύνολο του.

Είναι γνωστό ότι η οριστική θεραπεία από αλλεργίες είναι δύσκολη και συχνά χρονοβόρα, καθώς τις περισσότερες φορές δεν είναι ξεκάθαρη η πηγή που προκαλεί την αλλεργία ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιθανό κάποιος να είναι αλλεργικός σε περισσότερα από ένα πράγματα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας ανακουφίσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους μήνες, που το φαινόμενο είναι σε έξαρση. Εντάσσοντας στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αυτές τις 6 super τροφές, εκτός από το ότι κάνουμε γενικότερα καλό στον οργανισμό μας, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα έντονα συμπτώματα της αλλεργίας, με φυσικό τρόπο :

1. Μήλο
Το μήλο προστατεύει από τις αλλεργίες και το άσθμα, καθώς περιέχει κερσετίνη (βαλανοκετόνη), ένα φλαβονοειδές με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντισταμινική δράση. Οι πολυφαινόλες του μήλου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.

2. Μπρόκολο
Το μπρόκολο, εκτός από κερσετίνη, περιέχει επίσης σουλφοραφάνη, μια σύνθετη ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, καταπολεμά τις φλεγμονές στο αναπνευστικό, οι οποίες ευθύνονται για την εκδήλωση του άσθματος, της αλλεργίας και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

3. Σολομός
Είναι γνωστό ότι ο σολομός, ως λιπαρό ψάρι, είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές και εξουδετερώνουν την επίδραση των Ω-6 λιπαρών οξέων, τα οποία επηρεάζουν την εκδήλωση της φλεγμονής.

4. Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει κερσετίνη και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό, ώστε ο οργανισμός να αντιστέκεται πιο σθεναρά στα αλλεργιογόνα.

5. Ξηροί καρποί
Τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών, και κυρίως τα ωφέλιμα λιπαρά τους, καταστέλλουν τις φλεγμονές στους ιστούς της ρινικής κοιλότητας και του λαιμού.

6. Γιαούρτι
Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μπορούν να περιορίσουν την αλλεργική αντίδραση στη γύρη. Τα ωφέλιμα αυτά βακτήρια ενισχύουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού και παράλληλα καταστέλλουν την αντίδραση του οργανισμού στα αλλεργιογόνα.

Γενικότερα, όσο πιο ισορροπημένη και υγιεινή είναι η διατροφή μας, τόσο πιο ισχυρός γίνεται ο οργανισμός μας ώστε να αντιστέκεται σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες.

Πηγή: www.onmed.gr

© 2016 - Fullcare, Powered by Atcom - Αll Rights Reserved

wellbrands-logo