Η ευεξία σου σε αριθμούς!

Κάποιοι αριθμοί μπορεί να αποδειχτούν σύμμαχοι στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος! Για διάβασε παρακάτω:

5: ο μαγικός αριθμός γευμάτων που πρέπει να κάνουμε μέσα στην ημέρα!

Ποιος είπε ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να υποφέρουμε από την πείνα; Το αντίθετο μάλιστα! Για να επιταχύνουμε το μεταβολισμό μας, πρέπει να καταναλώνουμε τρία κύρια γεύματα την ημέρα και δύο σνακ. Για να καίμε το μάξιμουμ των θερμίδων, το πρωινό θα πρέπει να μας δίνει το 20% των ημερήσιων θερμίδων, το μεσημεριανό και το βραδινό από 30%, και το κάθε σνακ από 10%. Με μία καλή ισορροπία ανάμεσα στα πέντε αυτά γεύματα, μπορούμε να χάσουμε βάρος χωρίς καθόλου κόπο και το κυριότερο χωρίς να πεινάμε!

2,5: τα λίτρα νερού που πρέπει να πίνουμε καθημερινά!

Το νερό είναι απαραίτητο στην πέψη, στην αναπνοή, στην κυκλοφορία του αίματος και σε πολλές άλλες ζωτικές λειτουργίες. Επίσης, αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά το πρήξιμο, χαρίζει λάμψη στο δέρμα και περιορίζει τα ψωμάκια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα κυβικό εκατοστό νερού απαιτείται για κάθε θερμίδα που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι αν ακολουθούμε μια διατροφή 1.800 θερμίδων, θα πρέπει να πίνουμε σχεδόν δύο λίτρα νερό και επιπλέον να καταναλώνουμε τρόφιμα που περιέχουν τουλάχιστον άλλο μισό λίτρο νερό. Βασικό να θυμόμαστε ότι αν πίνουμε αλκοολούχα ποτά, ο οργανισμός μας διψάει ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, για να μεταβολίσουμε ένα ποτήρι κρασί, έχουμε ανάγκη από άλλα δύο ποτήρια νερό.

14: οι μερίδες λαχανικών στο εβδομαδιαίο μενού μας

Πάντα θα πρέπει να έχουμε ποικιλία στη διατροφή μας και σωστές αναλογίες τροφίμων. Ένα μενού 1.800 θερμίδων ημερησίως, για παράδειγμα, μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους, αφού μπορούμε να λαμβάνουμε αυτήν την ενέργεια καταναλώνοντας μόνο 400 γραμμάρια καραμέλες και τίποτα άλλο ή 20 κιλά φινόκιο. Είναι λοιπόν βασικό να προσέχουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας. Κάθε μέρα, θα πρέπει να υπάρχουν δύο ισοδύναμα λαχανικών (κάθε ένα αντιστοιχεί με 50 γραμ. σαλάτα ή 250 γραμ. λαχανικά) και τρία ισοδύναμα φρούτων. Επιπλέον, θα πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας μενού τέσσερα ισοδύναμα ψωμιού ή ζυμαρικών και δύο ποτήρια γάλα ή δύο γιαούρτια. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πρέπει να καταναλώνουμε επίσης τρεις ή τέσσερις φορές κρέας, τρεις φορές ψάρι και μία φορά αυγά.

48: οι μάξιμουμ ώρες που θα πρέπει να περνάνε από τη μία προπόνηση στην άλλη

Υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν στο γυμναστήριο κάθε μέρα την ίδια ώρα, υπάρχουν όμως κι άλλα που απεχθάνονται τη σωματική άσκηση και προτιμούν να κάνουν βόλτες με το ποδήλατό τους ή να παίζουν βόλεϊ, έτσι ώστε η άσκηση να συνδυάζεται με διασκέδαση. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που έχει σημασία, είναι να μη μεσολαβούν περισσότερο από 48 ώρες από τη μία προπόνηση στην άλλη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι, μετά από δύο μέρες, η διάσταση των κυττάρων του λιπώδους ιστού αυξάνεται κατά 25%, σαμποτάροντας έτσι όλες τις προσπάθειες μας και ξαναφορτώνοντάς μας με το αρχικό βάρος. Αυτό το πρόβλημα λύνεται αν περπατάμε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.

Πηγή : www.ygeiaevexia.gr

© 2016 - Fullcare, Powered by Atcom - Αll Rights Reserved

wellbrands-logo