10 σημάδια που προειδοποιούν για διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μία πάθηση, που μπορεί να στείλει κάποιες ενδείξεις για την έλευση του. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση, τόσο καλύτερα. Γι΄ αυτό, λοιπόν, μην αγνοείς τα μικρά αυτά σημάδια.

Πηγαίνεις συχνότερα στην τουαλέτα

O διαβήτης οφείλεται στα αυξημένα ποσοστά ζαχάρου στο αίμα και ένας τρόπος για να τα αποβάλλει το σώμα, είναι μέσω της ούρησης. Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν πόσο συχνά πηγαίνουν στην τουαλέτα. Ωστόσο, αν κάποιος επισκέπτεται την τουαλέτα περισσότερες από 2 φορές το βράδυ, τότε ίσως αυτό να είναι μια ένδειξη.

Διψάς περισσότερο

Η συχνή ούρηση συνδέεται με αφυδάτωση και αυξημένη δίψα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αρκετοί καταναλώνουν, λανθασμένα, αναψυκτικά και χυμούς, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ροή ζαχάρου στο αίμα και ενίσχυση του προβλήματος.

Χάνεις βάρος

Η απώλεια βάρους οφείλεται σε δυο παράγοντες: ο ένας είναι τα νερά που χάνονται μέσω της συχνής ούρησης και ο δεύτερος οι θερμίδες που χάνονται μέσω της ούρησης, αφού δεν απορροφώνται από τον οργανισμό. Γι΄αυτό όταν ξεκινάει η αντιμετώπιση του διαβήτη, παρατηρείται αύξηση βάρους, καθώς ισορροπούν τα επίπεδα ζαχάρου.

Νιώθεις τρέμουλο και πείνα

Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, οδηγούν τον οργανισμό σε αδυναμία διαχείρισης της γλυκόζης. Συχνά, μετά από ένα γεύμα, παρατηρείται έξαρση της ινσουλίνης, ακολουθεί απότομη πτώση της γλυκόζης, γι΄αυτό μπορεί να έχουμε τρέμουλο και μεγαλύτερη ανάγκη για ακόμα περισσότερος υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Νιώθεις συνεχώς κούραση

Tο σώμα δυσκολεύεται να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ένα διαρκές αίσθημα κόπωσης και να νιώθεις εξουθενωμένος, χωρίς ενέργεια.

Δεν έχεις διάθεση

Όταν δεν υπάρχει ισορροπία ζαχάρου στο αίμα, προκαλείται εριστικότητα, στη διάθεση του ατόμου, και συμπτώματα παρόμοια με αυτά της κατάθλιψης.

Θολή όραση

Στα πρώιμα στάδια του διαβήτη, το μάτι, λόγω συσσώρευσης γλυκόζης, αδυνατεί να εστιάσει σωστά και προσωρινά αλλοιώνεται το σχήμα του. Ξεκινώντας όμως τη θεραπεία, το μάτι επανέρχεται στα φυσιολογικά του μεγέθη και αποκαθίσταται η όραση.

Οι πληγές επουλώνονται πιο αργά

Όταν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα είναι υψηλά, το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί και οι διαδικασίες επούλωσης των πληγών καθυστερούν.

Νιώθεις συχνά μούδιασμα στα πόδια

Πρώιμα σημάδια του διαβήτη είναι το αίσθημα πόνου, μουδιάσματος και καψίματος στα πόδια, καθώς υποδεικνύουν ήπια βλάβη στα νεύρα, ως αποτέλεσμα της ανισορροπίας του ζαχάρου στο αίμα.

Συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού

Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου στα ούρα και στην περιοχή του κόλπου, ανοίγουν το δρόμο σε βακτήρια και μύκητες, που προκαλούν μολύνσεις και λοιμώξεις. Αν επιμένουν και εμφανίζονται συχνά, τότε είναι πιθανό να οφείλονται στο διαβήτη.

 

πηγή:  http://www.clickatlife.gr

© 2016 - Fullcare, Powered by Atcom - Αll Rights Reserved

wellbrands-logo