Τελικά … ζεστό ή κρύο ντους;

Το ντους μπορεί να είναι υγιεινή ρουτίνα αλλά είναι και απόλαυση! Ανάλογα με τη θερμοκρασία που επιλέγεις και τον χρόνο που περνάς κάτω από το νερό, μπορείς να έχεις και διαφορετικά οφέλη για τον οργανισμό σου.

Μερικοί το προτιμούν καυτό

– Το ζεστό ντους διώχνει την ένταση και χαλαρώνει τους δύσκαμπτους μυς. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο καλύτερα. Άφησε το ζεστό νερό να κάνει μίνι μασάζ στους ώμους, τον λαιμό και την πλάτη σου και νιώσε ευεξία.

– Μελέτες έχουν δείξει ότι το ζεστό ντους αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης και συμβάλλει στη μείωση του άγχους. Αν υποφέρεις από στρες, τότε ένα ζεστό ντους μπορεί να σε ηρεμήσει.

– Το ζεστό ντους λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, καθώς ο ζεστός ατμός ενυδατώνει τις ρινικές διόδους.
…και άλλοι κρύο

– Το κρύο ντους -όσο αφόρητο και αν είναι- είναι πολύ καλό για το σώμα μας. Η μετατροπή του ζεστού σε κρύο τα τελευταία 5 λεπτά του ντους προκαλεί σοκ και αφυπνίζει το σώμα. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ανακουφίζει από την κούραση και προκαλεί νοητική εγρήγορση.
– Ένα δροσερό ντους διάρκειας 2-3 λεπτών δύο φορές την ημέρα συστήνεται από τους ειδικούς ως θεραπεία για την κατάθλιψη.

– Το κρύο ντους είναι καλύτερο για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Ενώ το καυτό ντους προκαλεί ξηροδερμία, το κρύο ενυδατώνει και βοηθά στην επούλωση του σκασμένου και ξηρού δέρματος.
Τώρα ξέρεις και μπορείς να επιλέξεις!

© 2016 - Fullcare, Powered by Atcom - Αll Rights Reserved

wellbrands-logo